Mobilní verze webu Full web   Login  

Přijďte se nechat hýčkat   » »  Brow henna


Brow Henna

Převratná novinka v barvení obočí. V Čechách je registrovaná už zhruba rok, přesto jste o ní nejspíš ještě neslyšely. Podílem pigmentu a výdrží se značně liší od běžných henn na obočí z drogérie. Svou kvalitou je blíže henně určené k tetovážím - což znamená, že obarví i pokožku. A tak nevadí, když nějaký ten chloupek chybí. A co si budeme povídat, ono to obočí časem nedorůstá tam, kde by být mělo.
Henna je přírodní barvivo získané z rostliny Lawsonia inermis. Odstín přírodní henny je vždy do červena, vytváří tedy teplé odstíny. Aby se dosáhlo studených odlesků, a hnědé barvy, přidává se do směsi indigo (přírodní barvivo). Díky spojení henny s indigem má Brow Henna až dvanáct odstínů. Teplé i studené. Lze tedy vybrat barvu, která vám bude opravdu sedět.

Čím se zásadně liší Brow Henna od své konkurence, je samotná výdrž barvy. Na pokožce až dva týdny, na chloupcích pak až šest týdnů. Záleží však na více faktorech. Níže jsem pro vás sestavila přehlednější tabulku. Jde v podstatě o to, jak rychle se vám pokožka obměňuje.

Typ pleti

období

líčení

na pokožce

na chloupcích

mastná

léto

denně

5 - 7 dní

4 týdny

normální

jaro

často

7 - 10 dní

4 týdny

smíšená

podzim

vyjímečně

10 - 14 dní

5 týdnů

suchá

zima

nikdy

14 dní a více

6 týdnů


V létě pak musíte připočíst faktor opálení. Kdo by nechtěl být o dovolené krásný? Avšak pokud se spálíte na slunci - spálí se i henna, zčervená a sloupá se. V případě, že máte dobrý fototyp, je pravděpodobné, že zhnědnutím pokožky nebudou kontury obočí už tolik viditelné. V tomto případě henna nezmizí, jen se ztratí v okolním opálení.
Teď jste možná trochu zazoufali. Avšak, i oněch pět dnů na pokožce, je stále dvakrát víc, než u klasických chemických barev. Ty vydrží na pokožce dva dny, a nejsou tak intenzivní.

Kontraidikace - veškerá poškození pokožky v oblasti obočí, alergie na hennu. U alergiků pak doporučuji udělat test kožní citlivosti. U Brow Henny nejsou však alergické reakce časté. A čerstvá chemická barva. Od klasických barev by měl být dodržen rozestup tří týdnů. 


Co se týče samotného barvení. Je odlišné od toho klasického. Klientka se barví v sedě. Tím, že henna chytá dobře na pokožku, není nutné se striktně držet linie chloupků. Obočí se nejprve proměří a načrtnou se jeho linie. Jeho okolí se orámuje nepropustným krémem, Jak už jsem psala, henna nejenže dobře chytá, ale také rychle. Nanáší se ve třech, až čtyřech vrstvách. Postupně na obočí zasychá, a obočí pocitově táhne. Po zaschnutí se barva smyje, a obočí se upraví šetrným voskem a pinzetou. To celé trvá zhruba hodinu. Důležité! Obočí neumývat 24 hodin vodou, henna na vzduchu ještě pracuje. Zbytečně by se tím zkrátila výdrž barvy. Později se už umývat smí, ale nijak drasticky nedrhnout, nepoužívat peeling a jiné abrazivní přípravky. Znovu se můžete přijít nabarvit za čtyři týdny.                                                                                               

 

                                                          

 




(c) - M.B.